Zmena agregácie dát konečne v Google Analytics 4

Na túto novinku určite čakali mnohí analytici a marketéri. V Google Analytics 4 je odteraz možné pri čiarových grafoch prepínať typ agregácie dát na dni, týždne, či mesiace podľa toho, na ako detailné dáta sa potrebujete pozrieť. Doteraz bolo možné takéto pohľady využívať len prostredníctvom Google Looker Studia.

Agregáciu zmeníte veľmi jednoducho:

  1. Zobrazte si čiarový graf v GA4, ktorý potrebujete
  2. Kliknite na drop-down menu v pravom hornom rohu daného grafu
  3. Vyberte požadovanú agregáciu

agregácia GA4

Viac na: Google Support

Titulky k grafom v Looker Studiu

S jednoduchou, ale zaujímavou novinkou prišlo aj Looker Studio. Ak ste doteraz chceli pridať ku grafu nadpis, museli ste pridať samostatný textový element. Odteraz máte možnosť pridať titulok aj priamo cez nastavenie grafu. Na karte „Štýl“ viete nastaviť:

  • text titulku
  • font a veľkosť písma
  • štýl a farbu písma
  • zarovnanie textu

Viac na: Google Support

Oficiálne Looker Studio fórum k vašim službám

Chýba vám v Looker Studiu nejaká funkcia, alebo ste v ňom našli bug? Napíšte o tom v oficiálnom fóre Google Looker Studia, ktorý odteraz nájdete na Google Cloud. Google sľubuje aktívne zapájanie v komunite (aj zapájanie komunity), tak sme zvedaví a držíme im palce, nech im tento zápal vydrží!

Viac na: Google Cloud Community

Ukladanie porovnaní v Google Analytics 4

Správca, prípadne editor vlastníctva v službe Google Analytics 4 môže odteraz ukladať porovnania dát vo svojich reportoch. K uloženým porovnaniam majú následne prístup aj ďalší používatelia bez toho, aby museli zakaždým porovnanie pracne vyklikávať.

K dispozícii je aj set vopred predpripavených porovnaní pre menej skúsených používateľov, čo vám pomôže s touto novou funkciou začať. Skúsení používatelia si môžu vytvoriť vlastné porovnania a vytvárať si tak pokročilé segmentácie používateľov.

Viac na: Google Support

Nový diel podcastu DATABASED

Naším najnovším hosťom v podcaste DATABASED je Miro Ficza, senior data analytik z ESETu, ktorý je tiež spoluorganizátorom MeasureCampu Bratislava. V tejto časti sme sa porozrprávali o výhodách (aj nevýhodách) server-side trackovania. Miro je v tejto oblasti doslova expert na slovo vzatý, so server-side GTM pracuje od úplného začiatku. Vysvetlí vám čo to je, na čo sa server-side používa a hlavne ako dokáže pomôcť vášmu biznisu.

Budeme radi ak podporíte náš podcast zdieľaním, začnete ho sledovať, alebo ho ohodnotíte. Budeme tiež vďačný za každú spätnú väzbu. Je nejaká téma, prípadne hosť, ktorého by ste si v podcaste chceli vypočuť? Napíšte nám dolu do komentárov.

Viac na: Spotify DATABASED