App+Web

Google Analytics App+Web bolo označením novej verzie Google Analytics, ktorú spoločnosť Google predstavila v lete v roku 2019. Google Analytics App+Web bol premenovaný na Google Analytics 4.

 

Najdôležitejšou zmenou, ktorú App+Web prináša, je nová dátová schéma. Zatiaľ čo Universal Analytics používa model Session + Pageview, App+Web model je založený na Udalostiach (Events) a ich parametroch, podobne ako je tomu vo Firebase. Ak teda máte webovú aplikáciu a na nej postavenú aj mobilnú aplikáciu, vďaka App+Web získate presnejšie dáta, keďže pre meranie oboch platforiem použijete ten istý measurement protocol.

GA App+Web sa neustále vyvíja. Očakáva sa že do roku 2022 nahradí súčasný Universal Analytics. My túto živú tému poctivo sledujeme a prinášame čitateľom stále aktuálne informácie o novinkách v App+Web. Prečítať si môžete aj článok, v ktorom bližšie opisujeme nový Google Analytics a ďalší, v ktorom sme zhrnuli naše skúsenosti po 6 mesiacoch testovania. Vydali sme aj e-book, kde sa venujeme výhradne novému App+Web.