Nová funkcia na monitorovanie API kvót v Looker Studiu

Pred mesiacom nás Google nepotešil zavedením API kvót pre používanie GA4 konektora v Looker Studiu. Radi by sme vás informovali o tom, že táto limitácia bola zrušená (alebo aspoň zmiernená), žiaľ, takýto vianočný darček nám Google pod stromček nezabalil. Odteraz však môžete monitorovať to, ako váš dashboard narába s kvótami a prispôsobiť tak vaše správanie pri vytváraní aj používaní dashboardu.

api monitor

V režime úprav kliknite pravým tlačidlom myši na ľubovoľný element vo vašom dashboarde, aby ste sa dostali do dialógového okna Google Analytics Token Usage. Tu sa vám zobrazia podrobné informácie o tom, koľko tokenov potrebujú jednotlivé elementy na zobrazenie dát a tiež informáciu o zostávajúcom množstvo tokenov. Rok 2023 bude rokom šetrenia, nebude tomu inak ani v Looker Studiu. Ostáva nám zvyknúť si na nový normál. Držme si spolu všetci palce.

Viac na: Google Support

Nástroj na migráciu publík z Universal Analytics do Google Analytics 4

Google sprístupnil rozšírenie do Google Sheets, ktoré ti do istej miery zautomatizuje proces migrácie publík z UA do GA4. Nástroj najskôr stiahne všetky vytvorené publiká z UA do Google Sheets. Následne môžete publiká upraviť tak, aby vyhovovali vašim novým definíciám vlastných dimenzií a metrík a následne ich cez tento tool jednoducho vytvoríte v GA4.

audience migration tool

Ak niektoré publikum nie je možné vytvoriť, v tabuľke nájdete bližšie informácie o dôvodoch. Ak by ste aj napriek tomu mali problém s vytvorením vašich publík, neváhajte nás kontaktovať, radi vám s tým pomôžeme.

Viac na: Google Support

Landing page report a dve nové metriky v GA4

Asi najčastejšia požiadavka aj od našich klientov v súvislosti s GA4 bol dopyt po landing page reporte, na ktorý boli užívatelia zvyknutý z Universal Analyticsu. Takýto report ste si doteraz vedeli vyklikať cez Explore, Looker Studio, prípadne v BigQuery z raw dát. Google vám to teraz uľahčil a landing page report pridal priamo medzi základné prehľady v GA4. Landing page report nájdete v sekcii Engagement.

Ďalšou novinkou sú dve nové metriky v GA4, počet zobrazení na reláciu a priemerné trvanie relácie. Tieto dve nové metriky vychádzajú taktiež zo „starého“ Universalu. A ako ich hodnoty interpretovať? Počet zobrazení na reláciu je počet zobrazení stránok aplikácie alebo webových stránok, ktoré si ľudia prezerajú počas jednej návštevy. Priemerné trvanie relácie meria čas, ktorý používatelia strávia na webe počas jednej relácie.

Viac na: Google Support a Search Engine Journal

Analytická konferencia Superweek je opäť tu!

V dňoch 30. januára až 3. februára sa neďaleko Budapešti bude konať už 11. ročník analytickej konferencie Superweek. Aj tento rok prisľúbili účasť najväčšie analytické esá z celého sveta. Hlavnými témami tohto ročníka bude, ako inak, data privacy, server-side tracking a BigQuery, teda témy s ktorými aktuálne zápasí asi každý webový analytik.

Asi máte k tejto konferencii jednu zásadnú otázku – bude tam Simo? Áno, bude!

Viac na: Superweek