Demo účet už aj pre Google Analytics 4

Ak s webovou analytikou len začínate, prípadne nemáte vlastné „pieskovisko“ vo forme nejakého osobného blogu, môžete na zoznámenie sa s GA4kou použiť nové Demo účty od Googlu. Dostupné sú 2 vlastníctva – jedno pre e-shop Google Merchandise Store a druhé pre jednoduchú arkádovku Flood-it.

Demo účet má síce niektoré obmedzenia (účet, samozrejme, nemôžete modifikovať), ale umožní vám:

  • pozrieť si všetky prehľady, ktoré GA4 ponúka naplnené reálnymi dátami
  • segmentovať užívateľov aplikácie a návštevníkov e-shopu
  • vytvárať ad-hoc analýzy cez Analysis Hub
  • vizualizovať dáta vo vlastných prehľadoch

Viac na: Google Support

Nové navigačné menu v Data Studiu

Ak používate Data Studio pre svojich klientov, táto nová funkcia vás určite poteší. V nastavení layoutu sa objavila nová možnosť pre zobrazenie navigácie medzi stránkami. Možnosť Tab vám vytvorí navigačné menu v záhlaví reportu, ktoré navyše dobre vyzerá. Čo poviete?

tab navigation Google Data Studio

Viac na: Google Support

Simmer – nová platforma online kurzov pre webových analytikov

Ak čítate náš blog, tak meno Simo Ahava vám určite už niečo hovorí. Simo je pojem, je to proste legenda vo svete webovej analytiky, od ktorého sa neustále učíme (áno, aj my v DASE). A odteraz sa od Sima môžete učiť aj vy – cez jeho novú online platformu Simmer.

Simmer momentálne ponúka detailný kurz o Server-side taggingu, o ktorom budeme v budúcnosti ešte veľmi veľa počuť. Pripravujú sa však aj ďalšie online kurzy o BigQuery, Google Analytics 4 a podobne. Ak vás teda webová analytika zaujíma, chcete sa jej venovať a prípadne v budúcnosti pracovať pre DASE, Simove kurzy vám môžeme len odporučiť.

Viac na: Simmer

Sťahujeme sa!

Po štyroch rokoch nášho pôsobenia v historickom centre Bratislavy sme sa rozhodli zbaliť kufre. Naším novým pôsobiskom sa stali moderné priestory coworkingu HubHub v rozrastajúcej sa biznisovej štvrti na Mlynských nivách.

 

Aj keď nám momentálna pandemická situácia nedovoľuje stretávať sa osobne, pevne veríme že to už nepotrvá dlho a čoskoro budeme môcť využívať naše nové inšpiratívne priestory naplno. Veľmi radi vás v nich privítame na analytických školeniach a workshopoch. 🙂 Naša nová adresa je:

DASE s. r. o.
HubHub Twin City C
Mlynské Nivy 16
811 09 Bratislava