Facebook Analytics končí!

Toto nie je hoax. Žiaľ, je to naozaj tak. Facebook stroho oznámil, že po 30. júni už Facebook Analytics nebude dostupný. Do tohto dátumu máte možnosť exportu vašich dát vo formáte CSV. Facebook ďalej vyhlásil, že investície do analytiky nezastavil. Zrušenie Facebook Analytics neznamená, že užívatelia nebudú mať k dispozícii žiadne štatistické údaje, len ich budú mať v inej podobe. Až čas ukáže, či príde Facebook s plnohodnotnou alternatívou, alebo nie.

Viac na: Facebook Help

Tri nové funkcie pre podmienené formátovanie v Data Studiu a resetovacie tlačidlo, ktoré šetrí čas

V Data Studiu pribudli 3 nové funkcie, vďaka ktorým možno nebudete musieť robiť zbytočné pomocné kalkulácie cez Google Sheets. Ide o:

Ďalšou malou, ale šikovnou vychytávkou je resetovacie tlačidlo, ktoré nájdete v pravom hornom rohu pri prezeraní reportu. Stlačením tlačidla zresetujete všetky filtre a parametre, ktoré ste si predtým navolili.

reset button data studio

Google Trends konektor v Data Studiu

Teraz určite poteším všetkých SEOčkárov! Britská marketingová agentúra StrategiQ prišla s vlastným Google Trends konektorom pre Google Data Studio. Aby ste konektor mohli používať, potrebujete si najskôr vygenerovať bezplatný API kľúč. Konektor je zatiaľ v beta verzii, no nič vám nebráni k tomu, aby ste si ho vyskúšali na vlastnej koži.

google trends konektor data studio

Problémom Google Trends vo všeobecnosti je nedostatok dát v slovenčine. Ak však pracujete na globálnych projektoch, tak s nedostatkom dát určite nebudete mať problém. Pevne verím, že report Google Trends si určite nájde miesto vo vaších SEO reportoch. Ak si ho chcete vyskúšať v akcii, vytvoril som pre vás tento testovací report.

report google trends data studio

Viac na: Web StrategiQ

Import offline eventov do Google Analytics 4

Import offline eventov sa môže hodiť v tých situáciách, kedy zariadenie nemôže byť pripojené k internetu, alebo nie je možné použitie SDK či measurement protokolu. Pri nahrávaní CSV súboru s eventami je nutné dodržať presne danú dátovú schému. Všetky dáta budú spracované dodatočne s časovými značkami platnými pre jednotlivé eventy. V prípade, že eventy časovú značku mať nebudú, bude použitý dátum a čas nahrávania súboru.

Viac na: Google Support