Som presvedčená o tom, že snaha získavať a udržiavať si skvelých ľudí je základ firemného úspechu. Preto sa v DASE starám o to, aby naši ľudia ostávali motivovaní a spokojní. Tento cieľ sa dá dosahovať nielen finančnými, ale aj nefinančnými motivátormi.

Momentálne hľadáme do DASE nových analytikov/analytičky. 🙂 Viac o pozícií tu.

Medzinárodná spolupráca

70 % našich projektov tvoria medzinárodní klienti. Najužšie spolupracujeme s holandskou agentúrou Maxlead. Sme s nimi v kontakte každý deň a aktívne riešime projekty. Okrem toho pracujeme s agentúrami z Austrálie, Nemecka či Švédska. Sme súčasťou medzinárodnej siete agentúr Everywhere network. Toto má hneď niekoľko výhod:

  1. Môžeme pracovať na veľkých projektoch a účtoch, ktoré by sme v slovenských podmienkach nenašli. Niektorí klienti majú denne tisícky návštev a platenú verziu Google Analytics 360 (táto stojí od 100-tisíc  eur ročne). Je teda jasné, že možnosti analýz, meraní a „hrania sa“ s dátami sú tu obrovské a s malými klientmi neporovnateľné. Pracovali sme napríklad pre klientov, ako WeTrasfer, Happy Socks, Škoda či Union.
  2. Aktuálne je náš tím malý (5 ľudia) a preto nás vždy veľmi poteší návšteva z Holandska či Nemecka. Nebyť korony, privítali by sme pár návštev aj tento rok. Väčšinou prídu dvaja až traja kolegovia z partnerských agentúr. Počas týždňa zdieľame naše know-how, pracujeme na spoločných projektoch. Ešte v roku 2019 sme dali celodenný hackathon. Keďže v našom kancli vypadol internet, robili sme nakoniec z hotelovej izby našich holandských kolegov. 😀 Tiež sme sa všetci spoločne zúčastnili analytickej (ne)konferencie Measurecamp Bratislava.
  3. Vďaka dnešným technológiam nie je žiadny problém spolupracovať na projektoch aj takto na diaľku. Nič sa však nevyrovná osobnému kontaktu. Preto aj my chodíme na návštevy do našich partnerských agentúr. A to aspoň raz za rok okrem tohto. Dôvod asi vysvetľovať netreba. 

Tieto služobné cesty sú skvelým vytrhnutím zo stereotypu. Zmeníme prostredie, stretneme sa s kolegami, učíme sa, zdieľame know-how. Holandsko je nádherné a okrem práce nás vždy čaká aj bohatý program. Chodíme na večere, drinky či na loď. Naposledy sme mali Tropical party a potom sme 2 dni ostali v Amsterdame na takom menšom teambuildingu. Celý „report“ z tejto cesty, si môžete prečítať v tomto článku. 

2. Sloboda v práci

Som typ manažéra, ktorý neuznáva mikromanažment a presadzuje slobodu v práci. Čo to v praxi znamená? DASE ľuďom sa snažím dať maximum slobody.

Nie je to však úplná anarchia. Máme systém zadávania práce, ktorý slúži na dve veci:

  1. Aby som vedela, komu priradiť nový projekt.
  2. Aby zamestnanci nepracovali nadčasy. Ľudia majú mať popri práci aj dostatok času a energie na súkromné aktivity. Samozrejme, že občas treba zamakať a potiahnuť. Nemal by to však byť dlhodobý stav.

Okrem hodín na projekty má každý zamestnanec aj čas na samovzdelávanie a vlastný rozvoj. Pokiaľ ostávajú voľné hodiny, venujeme ich nášmu marketingu (písaniu článkov, točeniu vlogov…).

Projekty priraďujem na základe voľných hodín. Po ich priradení však nesedím nad ľuďmi a nekontrolujem, čo a ako robia. Verím im. Nekontrolujem, či človek sedel za počítačom presne 8 hodín.V DASE máme zavedenú:

  • Flexibilnú pracovnú dobu.
  • V kancelárii sa stretávame v utorok a štvrtok. Pondelok, stredu a piatok máme homeoffice.
  • Každý má tiež možnosť pracovať zo zahraničia, pokiaľ si chce na nejaký čas vyskúšať  život digitálneho nomáda.

Dôležité sú výsledky. To aby boli dodržiavané deadliny a odovzdávala sa kvalitná práca. Ak je toto splnené, nemám dôvod ľudí obmedzovať či kontrolovať. Všetko je o vzájomnej dôvere a rešpekte.

3. Tímové aktivity

Okrem už spomínaného cestovania do zahraničia máme aj iné tímové aktivity. Raz sa mesiac ideme v rámci pracovnej doby spoločne na pivko. Ideme pokecať o klientoch, živote a tak 😉. Samozrejme, DASE pozýva.

Tiež máme pravidelné teambuildingy. Väčšinou sú spojené s cestou do Holandska či Nemecka, no tento rok sme si dopriali Prahu. 

4. Čaro malej firmy, ktorá chce rásť

Niekoľko rokov som viedla Visibility, kde bolo od 30 do 50 zamestnancov. Ľudia mali možnosť dávať návrhy ohľadom chodu firmy a vždy boli vypočutí. Bolo to však iné ako v DASE. Teraz mám malú firmu, v ktorej má každý možnosť do obrovskej miery ovplyvňovať jej vývoj. Všetci sa spoločne každý týždeň stretávame k nášmu marketingu, riešime, ako sa nám darí v predaji či finančne.

Rada si vypočujem každý jeden návrh, ako veci zlepšiť, zmeniť. Sme tím, ktorý buduje túto firmu spoločne. Nie je to o tom, že si niekto len odrobí svoju prácu a ide domov. Z mojich analytikov sa stávajú marketéri, blogeri, obchodníci a moji najlepší poradcovia.

Ako je známe, v malej firme robí každý všetko. Ja aktuálne riešim financie, marketing, sales, HR a office manažment (inými slovami robím sekretárku). Tiež som sa naučila strihať videá do našich vlogov. Pozrite sa si, ako sa vieme zabaviť napríklad pri točení takéhoto videa.

Toto je čaro malej firmy. Všetci sa veľa učíme a rastieme spoločne s firmou.

5. Staráme sa o ľudí a ich rozvoj

Jediným spoľahlivým spôsobom, ako dosiahnuť motiváciu, je povzbudzovať ľudí, aby robili na veciach, ktoré ich bavia a na ktorých im záleží, s ľuďmi, ktorých majú radi a na ktorých im záleží. Žiadne skratky neexistujú.”  (citát z knihy Práce na dálku).

Ľudia sú to najvzácnejšie, čo vo firme máte. Som o tom presvedčená. Leader môže byť akokoľvek dobrý, ale za úspechom firmy sa vždy skrývajú aj jej zamestnanci. Spoločné úsilie, snaha a cieľ.

Preto sa v DASE staráme o to, aby boli zamestnanci šťastní. Aby robili to, čo ich baví a napĺňa. Každý mesiac máme face-to-face, kde riešime, ako sa majú a ako im  môžem pomôcť či už v osobnom alebo pracovnom živote. Samozrejme, som tu pre nich kedykoľvek ma potrebujú.

Každý má tiež čas a možnosti na vzdelávanie. Či už ide o online kurzy alebo konferencie. Ako bolo spomínané vyššie, máme tiež vyhradenú časť pracovnej doby na aktivity a projekty, ktoré nás bavia. Tento rok sú našim zameraním tiež inovácie. Sami si tvoríme nástroje, ktoré nám uľahčujú život a prácu pre klientov. 

6. Klasické benefity

Ponúkame aj  klasické benefity, ako je napríklad Multisport kartička.

7. DASE kultúra

Všetko hore spomínané sa pretavuje do celkovej atmosféry a firemnej kultúry. Tú sme vyjadrili v 4 hodnotách, ktoré dokopy tvoria skratku DASE.

Ak chceš sledovať, ako sa žije v DASE, followuj náš Instagram. 😉