Personalizované odporúčania v Google Analytics 4

O sekcii Insights sme písali už dávnešie. Google Analytics 4 posunul odporúčania na nový level a odteraz vám ponúkne personalizované odporúčania o tom, ako možno získať čo možno najužitočnejšie a najpresnejšie dáta, ako využiť nové funkcie, prípadne odporúčania ohľadom nastavení vášho Google Analytics účtu. Ak napríklad na web privádzate návštevníkov zo služby Google Ads a nemáte tento účet prepojený, Google Analytics vás na to upozorní.

An example of a recommendation on the "Advertising snapshot" report

Ak odporúčania vo vašom účte nevidíte, nezúfajte. Zjavia sa tam práve vtedy, keď ich budete potrebovať.

Viac na: Google Support

Google Ads API a ďalšie novinky v BigQuery

Ak riešite transfer a ukladanie dát z Google Ads do BigQuery, určite vás poteší podpora Google Ads API v BigQuery. Súčasná podpora Google Ads API je vo verzii 11.

V BigQuery je tých noviniek, ale oveľa viac. K dispozícii sú napríklad nové dátové centrá v Madride, Paríži a v Miláne. Ak chcete znížiť svoju uhlíkovú stopu, odporúčame ukladať dáta na európskych serveroch. Okrem nižšej energetickej náročnosti aj z legislatívnych dôvodov.

Viac na: Google Support

Prispôsobte si pracovnú plochu v Data Studiu

Práca s Data Studiom občas prináša momenty, ktoré sú zdrojom vrások a šedivých vlasov. Vývojári z Googlu sa zrejme rozhodli nás od tohto trápenia aspoň čiastočne odbremeniť. Odteraz si môžete jednotlivé panely zmenšovať, alebo zväčšovať podľa potreby, podobne ako v známych grafických editoroch. Táto možnosť je dostupná pre panel s dátovými zdrojmi, navigačné menu a pre panel verzií dashboardu.

Ak chcete zresetovať nastavenie panelov na pôvodné, kliknite v hlavnom menu na View > Reset panel layouts.

Viac na: Google Support

Nový HTTPS report v Google Search Console

Vývojári v Google pripravili na podnet SEO špecialistov nový report v Google Search Console, ktorý zobrazuje prehľad stránok bežiacich pod protokolmi HTTP, vs. HTTPS. Okrem samotného prehľadu tu nájdete aj ďalšie informácie o stave webu z pohľadu HTTPS, prečo sa stránky zobrazujú pod HTTPS protokolom a prečo nie.

Ako pri ostatných aktualizáciách Google Search Console aj v tomto prípade je nábeh funkcionality postupný. Finálny nábeh na všetkých účtoch sa očakáva v priebehu pár mesiacov. V prvej vlne bude report dostupný pre vlastníctva s URL adresou s predponou HTTPS.

Viac na: Search Engine Land